№ 38

19 вересня 2024 року

Навчання продовжується

  • Середа, Сер. 16 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт
Марина Шевченко Марина Шевченко

Студентська пора – це найкращий і найцікавіший час у житті людини, яка лише починає робити свої перші самостійні кроки. Ці роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню до досконалості. Вони найщасливіші в житті: поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях.
Наразі вже пройшла вступна кампанія й хотілося б дізнатися про її результати в молодих прилучан. «До якого вузу вступили?» «Що було пріоритетом при виборі конкретного навчального закладу?» та «Які враження залишила вступна кампанія у пам’яті, тепер уже колишніх, школярів?» Із такими запитаннями «ГП» звернувся до місцевої молоді.

Шевченко Марина:

– З а к і н ч и в ш и  Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І. Я. Франка та здобувши кваліфікацію «Молодший редактор та коректор», я вирішила продовжити навчання в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова (м. Київ). Це – навчальний заклад європейського типу, який користується популярністю серед абітурієнтів. У цьому навчальному році було надано дуже мало державних місць на мою спеціальність, тому я не пройшла на бюджет. Але беручи до уваги значні переваги університету, мені буде дуже приємно навчатися саме в ньому. Це і висококваліфіковані педагоги, й позитивні відгуки колишніх студентів, і звісно ж, навчання терміном в 2-3 роки. Планую розвиватися в журналістиці, у видавничій справі, а зокрема публікувати власні статті та робити репортажі. Сподіваюся, що зможу удосконалити набуті знання та навички у рідному педколеджі, дізнатися багато нового та набратися досвіду у фахівців.

Катерина Хахно:

– Я закінчила Прилуцьку ЗОШ №14. Документи на вступ подавала до 4-х вузів: Сумського національного аграрного університету, Одеського аграрного університету, Києво-Могилянської академії та Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка.
Саме останній вуз був пріоритетним для мене. Чернігів знаходиться не так уже й далеко від Прилук – можна частіше приїздити додому. Та й саме місто не дуже велике, я легко орієнтуюся в ньому. При поданні документів до ЧНПУ я була першою в списках на бюджет. Була впевнена у своїх силах – і в мене все вийшло. Тепер я – студентка хіміко-біологічного факультету, спеціальність – « Екологія та охорона навколишнього середовища». До речі, це єдиний в області факультет, на якому готують фахівців екологів.

Юлія Церковна:

– Цього року я вступила до свого омріяного ВНЗ – Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця на спеціальність «Лікувальна справа». Хотілося б зазначити, що вступна кампанія проводилася на досить високому рівні, абітурієнти були гарно проінформовані про її деталі. Подача заяв відбувалася в електронному вигляді, що зробило її набагато зручнішою. Абітурієнтам залишалося лише відвезти оригінали документів до обраного вузу. Усю необхідну інформацію можна було знайти на сайті ВНЗ, який вас цікавив. Цього року в НМУ ім. О.О. Богомольця збільшили кількість бюджетних місць, порівняно з минулим. Проте, на жаль, місць у гуртожитках дуже мало, і вони надаються лише дітям-пільговикам. Загалом, я задоволена процесом вступу в 2017 році, й думаю, що труднощі, які можуть з’явитися в майбутньому можна легко подолати.

Вікторія Новоженіна:

– Я навчалася в Прилуцькій ЗОШ №2. Якраз у 5 класі ми познайомилися з чудовою вчителькою біології – Вороною Катериною Микитівною. Це педагог від Бога. ЇЇ уроки були такими цікавими, що біологію гарно знали практично всі у класі. Під керівництвом Катерини Микитівни я неодноразово брала участь як у міських, так і в обласних олімпіадах, де займала призові місця.
Із самого дитинства я мріяла стати лікарем. І коли прийшов час подавати документи на вступ до якогось вузу, я спробувала усі варіанти (цьогоріч можна було подавати заявки до 9 навчальних закладів). Першим номером у списку медичних вузів звісно ж був Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця в Києві. Насправді, я навіть не мріяла про столичний вуз, подумки готувалася до чогось «простішого». Але коли дізналася, що пройшла, та ще й на бюджет, то була просто шокована.
Я дуже вдячна моїй учительці Вороні Катерині Микитівні, що дала мені такі ґрунтовні знання з профільного предмета. З таким відданим своїй справі педагогом ніякі репетитори не потрібні.

Тамара Бульба:

– Я – випускниця Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Я. Франка. Цього року вступила до Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди на філологічний факультет. Бюджетна форма навчання неабияк порадувала мене, адже стипендія є гарним стимулом до продуктивного навчання. А провчившись всього лише два роки, я зможу працювати в загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів учителем української мови та літератури. Уже зараз почала готуватися до переїзду та налаштовуватися на навчання.

Інформація «ГП»

Прочитано 2324 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Городяни
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 327 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!