№ 19
9 травня 2024 року

Навічно в строю

  • Вівторок, Лют. 13 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Скорботні дні не полишають Прилуки. Боротьба за свободу дається Україні найвищою ціною – втраченим здоров’ям військовослужбовців і, на жаль, їх відібраним життям. Кожна загибель воїна – це велика втрата для рідних і всієї громади.
Минулого тижня прилучани вкотре прово- джали в засвіти своїх Героїв-земляків, які втратили життя, обороняючи рідну країну, місто, нас із вами від російської навали. Війна безжально забирає рідних, друзів, знайомих. Мільйонами сліз омито пам’ять про кращих синів і доньок , які загинули в бою за вільну Україну.
На щиті до рідної землі повернулися Герої – військовослужбовці Збройних Сил України КОВТУН Сергій Вікторович та Андрій Володимирович ПІНАЄВ.

Народився Сергій Вікторович 6 квітня 1994 року в Прилуках. Закінчив середню школу №7. Навчався в Прилуцькому професійному ліцеї за спеціальністю «слюсар з ремонту автомобілів». Згодом проходив строкову службу в армії, пізніше – за контрактом.


У 2015-2016 роках проходив службу в зоні проведення АТО у складі 53-ї бригади.
Сергій Ковтун із позивним «Джокер» брав участь у боях за Сєверодонецьк, за Мар’їнку. За участь у бойових зіткненнях у зоні проведення АТО на Сході України нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО».
Після служби працював на заводі «Пластмас», а згодом у Прилуцькому комбінаті хлібопродуктів.
У грудні 2022 року став на захист Батьківщини. Проходив службу на посаді заступника командира 7-ї групи спеціального призначення 11-ї роти спеціального призначення 3-го загону спеціального призначення військової частини А4030.
Відданий військовій присязі на вірність українському народові, під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Авдіївка Донецької області, 12 грудня 2023 року Сергій Ковтун загинув.
У глибокому смутку залишилися рідні Сергія: мама Наталія Іванівна, вітчим Олександр Олександрович, брат Олександр, сестри Анна, Ангеліна, Анастасія та Марія.

Андрій Пінаєв народився 28 вересня 2001 року в місті Прилуки. Навчався в загальноосвітній школі №3, яку закінчив у 2017 році. Під час навчання був активним, добросовісним учнем, постійно приймав участь у спортивному житті школи та у музичному самодіяльному гуртку. Грав на кларнеті, навчався в Прилуцькій дитячій музичній школі.
У 2017 році вступив до Прилуцького технічного фахового коледжу та здобув спеціальність електромеханіка. З 2021 року здобував освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
З початком повномасштабного вторгнення, з перших днів долучився до волонтерського руху та на базі Ліцею №5, допомагав у забезпеченні всім необхідним сил оборони рідного міста.
У березні 2022 року добровольцем вступив до лав Повітряних сил Збройних Сил України. Проходив службу у військовій частині А4245 на посаді кулеметника взводу охорони роти охорони батальйону охорони. Виконував завдання щодо прикриття повітряного простору Прилуччини.
Улітку 2023 року Андрій Пінаєв був одним із добровольців, які вирушили до зведеної стрілецької бригади Повітряних сил Збройних Сил України. Пізніше був відряджений на Південь країни для виконання бойових завдань у складі бригади морської піхоти.
Андрій Пінаєв із позивним «БАРС» завжди був взірцем виконання завдань за призначенням. У колективі побратимів користувався заслуженим авторитетом. Був нагороджений відзнакою «За штурм» командиром 35-ї окремої бригади морської піхоти.
16 жовтня 2023 року в районі населеного пункту Кринки Херсонської області, під час виконання бойових завдань із захисту Батьківщини, внаслідок артилерійського обстрілу противника, солдат Андрій Пінаєв отримав важке поранення. Тривалий час лікувався у військово-медичному центрі міста Одеси, але мужнє серце захисника України 31 січня 2024 року зупинилося назавжди.
У глибокому смутку залишилися рідні Андрія: мама Світлана Вадимівна, батько Володимир Володимирович, сестра Діана, брат Михайло.

Висловлюємо найщиріші співчуття родинам і близьким Сергія Ковтуна та Андрія Пінаєва. Вічна пам’ять і вдячність за вірність Батьківщині. Військовослужбовці Сергій «Джокер» та Андрій «Барс» навічно залишилися в строю.

Честь і слава Героям! Слава Україні!

Прочитано 25 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Городяни
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 148 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!