№ 38

19 вересня 2024 року

Навічно з небесною вартою

  • Четвер, Трав. 16 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Боротьба за життя та свободу українського народу продовжується щохвилини. З хоробрістю та стійкістю військово- службовці Збройних Сил України захищають свою Батьківщину та її народ. Проте кожен синьо-жовтий прапор, який ми піднімаємо над звільненим селом чи містом, має свою ціну – це десятки таких самих прапорів на кладовищах.
Страждання, несправедливість, біль утрат – це те, що доводиться переживати українському народу в щоденній жорстокій реальності жахливої війни.
І ось страшна війна без жалю забрала життя ще одного нашого Героя – захисника, мужнього бійця та земляка, який боронив українську землю від російського окупанта.
11 травня прилучани провели в останню дорогу 47-річного ОВЕШКОВА Павла Петровича, військовослужбовця Збройних Сил України, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.


На церемонію прощання з траурними квітами та державною символікою прийшли представники громади, військового комісаріату, друзі, знайомі загиблого, військовослужбовці та просто небайдужі жителі, щоб висловити безмежну вдячність і розділити біль втрати з рідними загиблого.

Солдат Павло Овешков народився 21 вересня 1976 року в місті Прилуки. Навчався в місцевій загальноосвітній школі №10, а потім в СПТУ-34 за спеціальністю «Слюсар із ремонту автомобілів». Після навчання проходив строкову військову службу. Працював на підприємствах рідного міста.
В умовах повномасштабної війни боронив Україну на посаді старшого стрільця-оператора.
У лютому 2024 року Павло Петрович став на захист рідної Батьківщини. Проходив службу у військовій частині А4534 на посаді старшого стрільця-оператора 3-го відділення 3-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти.
Павло Петрович був справжнім патріотом, мужнім сином Батьківщини. Будучи відданим військовій присязі на вірність українському народові, мужньо виконуючи військовий обов’язок у бою за Україну, її свободу та незалежність, Павло Овешков загинув 4 травня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу села Архангельське Донецької області.
Чин похорону Павла Овешкова здійснили в Соборі Різдва Пресвятої Богородиці. Поховали на місцевому кладовищі.
У глибокому смутку залишилися рідні Павла Петровича: мати Євгенія Вікторівна, сестра Наталія, племінники, а також друзі, знайомі, побратими та вся Прилуцька громада.
Востаннє нашому земляку віддали військові почесті. Рідним Героя вручили Державний Прапор України, який почесна варта зняла з домовини. На честь солдата пролунав трикратний стрілецький салют… Тепер він – навічно з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг.
Вічна пам’ять Павлу та всім, хто поклав життя за Україну! Висловлюємо співчуття родині та близьким загиблого. Світла пам’ять про Павла назавжди залишиться в серцях прилучан.
Спочивай із миром, Герою!

Прочитано 31 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Городяни
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 212 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!