№ 38

19 вересня 2024 року

Жахливо цікаві книжки

  • Середа, Лист. 13 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З 31 жовтня на 1 листопада настає ніч, повна жаху та шалених веселощів, коли вся нечиста сила з’являється на Землі. Так, це свято Хелоувін. Але українці ставляться до нього скептично. Дехто чекає з нетерпінням, а хтось категорично відмовляється вважати цей день святом, адже воно не притаманне традиціям нашого народу. Проте жодного Хелоувін не лишає байдужим, особливо дітей.
Саме тому, в цей останній день жовтня в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. П. Білецького-Носенка було проведено свято жахливо цікавих книжок «Book-Haloowen» для 4-А класу гімназії №5. Дітлахи із захопленням дізнавалися про походження Хелоувіна, його святкування в різних країнах і про різних жахликів, які за легендами ходять у цей день серед звичайних людей. А вікторина «Про те, чого немає» переконала всіх дорослих заходу, що школярі й без їхніх підказок добре зорієнтовані в тематиці потойбічних істот.
Також до уваги юних гостей книгозбірні була запропонована розповідь бібліотекаря читацької зали про різноманітність містичних книг для дітей. Було згадано чимало відомих авторів-фантастів, серед яких Корнелія Функе «Мисливці за привидами», Джоан Роулінг «Гарі Потер», Роальд Даль «Відьми», Нэле Моост «Моллі Махлюй – маленька чарівниця» та інші. Гортаючи сторінки їхніх книг, можна опинитися в потойбічному світі та перетворитися на його мешканців. Як виявилося, цих справжніх майстрів літературного жаху дехто з дітей вже прочитав і отримав за це креативні подарунки від працівників бібліотеки. Саме за сюжетами цих книг для школярів була проведена гра «Вечір для відьми», під час якої таємниця приготування найжахливішого супу, наймістичнішого компоту та найбільш чаклунського десерту була успішно розкрита.


Не забули згадати на заході і про атрибути цього свята. Усі знають, що невід’ємним символом Хелоувіна є гарбуз. Вирізаний із нього ліхтар зі свічкою всередині – «Світильник Джека» – запалюють у кожному будинку, аби відлякати нечисту силу. Саме такий був присутній і в бібліотеці, а ще було дуже багато чорних кішок, павучків, привидів, відьом та інших декорацій героїв із жахливо цікавих книг. А весела гра «Ніч плаваючих яблук» розвеселила маленьких відвідувачів і зробила атмосферу свята ще більш креативною.
Як це не дивно, але діти в свою чергу також підготувалися до цієї зустрічі. Тому яких тільки монстрів, привидів, відьом, чортенят, павучків та ожилих небіжчиків не побачили в стінах бібліотеки. Чотирикласники показали майстер-клас із нанесення містичного гриму й розповіли кожен про свій образ. Наостанок школярі зробили колективні дружні фото біля цікавої фотозони, яку приготували для них працівники книгозбірні.

Тетяна Пилипченко

Прочитано 1638 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 505 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!