№ 38

19 вересня 2024 року

У Прилуках відбувся Миколин ярмарок

  • Середа, Трав. 24 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Традиційне весняне дійство розпочалося 20 травня на Театральній площі, де офіційна делегація, жителі та гості міста вшанували славетного земляка Миколу Яковченка, поклавши квіти до його пам’ятника. Потім учасники ярмарку вирушили святковою хода по вулицях Коптєва та Київській до Центральної площі.
Під час урочистого відкриття Миколиного ярмарку прилучан і гостей міста вітали міський голова Ольга Попенко, народний депутат України Валерій Дубіль, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, в. о. голови Прилуцької райдержадміністрації Денис Росовський, член союзу кінематографістів, представник Чернігівського земляцтва Євген Калін, депутат Чернігівської обласної ради Олег Авер’янов, інші обласні та місцеві депутати, представники апарат міської ради, установ і підприємств міста.
У своєму виступі Ольга Попенко нагадала присутнім, що традиція весняного ярмаркування відродилася завдяки меценату, Почесному громадянину міста Придуки Юрію Коптєву. 2008 року разом із відкриттям Театральної площі та пам’ятника нашому відомому земляку, народному артисту України Яковченку спеціально до дня його народження, 16 травня, у Прилуках провели перший Миколин ярмарок. У 2010-2011 роках, на жаль, весняного ярмарку не було, та ось уже шостий травень поспіль місто приймає колоритне дійство з торговими майданчиками, народними гуляннями, виставками-продажами та багатьма іншими ярмарковими атрибутами.
Після відкриття Миколиного ярмарку-2017 офіційна делегація разом із іншими учасниками дійства відвідала «Вареничний дворик», де всі із задоволенням смакували улюблену страву Миколи Яковченка.


А далі на прилучан і гостей міста чекало безліч розваг: і фестиваль гумору «Добірне товариство», і фестиваль вуличної музики, і фольклорний майданчик «Ярмаркуємо – Миколу нашого шануємо», і конкурс на швидкісне поїдання вареників, і велика концертна програма…
Гуляння тривало до вечора та продовжилося наступного дня. Дбайливі господарі та господині ще зранку метушилися біля торгових точок продовольчих товарів, продаючи м’ясні, молочні, медові та багато інших видів товарів від виробників Прилук, Ніжина, Чернігова, Переяслава й інших міст. Було що придбати й подивитися любителям заквітчаних осель, затятим садівникам, дачникам та городникам.

За інформацією прес-секретаря міської ради Любові Рубан

Прочитано 2140 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 504 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!