№ 38

19 вересня 2024 року

Доля переможного проекту

  • Середа, Лист. 22 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У рамках впровадження громадського бюджету з 19 жовтня по 2 листопада минулого року відбувалося загальноміське голосування за проекти-ініціативи мешканців щодо благоустрою та розвитку міста. Прилучани мали змогу проголосувати за два проекти – один великий (до 500 тис. грн) та один малий (до 50 тис. грн). Беззаперечним переможцем став проект з охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин. А от на другому місці серед великих проектів опинився громадський проект із облаштування території відпочинку та комфорту «Гармонія» (вартість: 400,915 тис. грн). Він набрав 609 голосів. Даним проектом передбачалося створення території відпочинку, комфорту та фізичного розвитку.
Роботи з облаштування паркової зони у військовому містечку №12 тривали близько місяця й нарешті увійшли у фінальну стадію. 18 листопада відбувався так званий суботник у майбутньому парку «Гармонія». Люди завзято, дружно та енергійно працювали під керівництвом ШКУРАТ Валентини Віталіївни (однієї з авторів проекту). Парк «Гармонія» – це в майбутньому територія відпочинку, комфорту, фізичного розвитку, на якій мешканці мікрорайону всіх вікових категорій (у тому числі й люди з особливими потребами) будуть відпочивати родинами, матимуть змогу займатися спортом, виховувати дітей. Це приклад здорового та спортивного життя для підростаючого покоління. І все це для них безкоштовно. У парку вже є доріжки, лавки, тренажери, дитячий майданчик.


Дорогою до парку мені вдалося поговорити з мешканцями, дізнатися їхні думки та враження. У багатьох викликає засмучення те, що військове містечко, яке вони знали колись, наразі занепало. І парк – це перший крок до відновлення. Своїй перемозі вони безмежно раді. Та й відбудова, яка вже здійснюється не може не вражати. Люди звикли слухати обіцянки, але не бачити результатів. У даному випадку все навпаки. Дехто згадує, як у далеких 90-х ще саджали дерева на цьому місці. Мешканці звісно задоволені парком, але переживають, що глибокими ночами буде шум, а вже на ранок купа сміття.
Зі слів Валентини Віталіївни, нелегко було добитися призового 2 місця для цього великого проекту, але через те, що їхня команда дотримувалась усіх положень, порядків та правил, вони змогли досягти таких результатів для маленького військового містечка із населеням 4500 тис. осіб. Протягом тижня обіцяли встановити ще декілька тренажерів та ліхтарі. За планом проекту тренажерна площадка мала бути вкрита плиткою, але у зв’язку з ростом цін, порівняно з 2016 роком, коли було розроблено проект, довелося внести деякі корективи.
Автори проекту та мешканці військового містечка №12 сподіваються, що вже наступними вихідними відбудеться офіційне відкриття парку «Гармонія».

Діана Батрак

Прочитано 1269 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 512 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!