№ 38

19 вересня 2024 року

Вандалізм у Прилуках – це вже норма?

  • Середа, Квт. 03 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Вандалізм у нашому місті знаходить своє вираження в різних проявах, які з кожним роком модернізуються. Поширеними стали випадки побитих плафонів, викручених ламп, перевернутих бетонних смітників і поламаних лавок. Акти вандалізму вже давно набули масштабного характеру, але виявляється вище перераховане – це ще не все.
На сьогодні новими об’єктами нищення стали «вирваний із корінням» ліхтар у сквері Олега Кошового та залита фарбою меморіальна дошка ідеологу українського націоналізму Миколі Міхновському, встановлена на фасаді гімназії №1 імені Георгія Вороного. Із огляду наслідків, з’являються підстави стверджувати, що вандалізм у Прилуках – це вже норма. Але що штовхає окремих місцевих жителів на такі ганебні вчинки? Адже цю зону комфорту та затишку своїми руками створювали самі ж прилучани, вкладаючи в свою роботу не тільки гроші, силу та час, а й свою душу. Чому одні працюють, а інші – руйнують?


Владі боротися з цим украй важко, адже у Кримінальному кодексі України відсутня окрема стаття, що передбачає відповідальність за вчинення вандалізму. Тому такі злочинні дії, кваліфікуються як знищення або пошкодження чужого майна, хуліганство, руйнування чи псування пам’яток історії або культури тощо. І в більшості випадків факти руйнування є, а винних – немає.
Деякі з наших місцевих жителів, які мали змогу побувати за кордоном, усе частіше захоплюються не красивими краєвидами та визначними пам’ятками, а чистотою та охайністю. Чому так? Адже наша держава не гірша від інших і ми також будуємо Європу в Україні. Відповідь є! Уся проблема у свідомості не тільки окремих жителів, а й цілого народу. Європейці розуміють, що обладнані дитячі майданчики, вирощені зелені зони чи освітлення в парках кожна влада створює для своїх жителів і гостей міста чи країни в цілому. А хто ж буде руйнувати «своє»?
Пошкоджене майно звичайно ж полагодять із бюджету міста. Проте влада знову буде поганою в очах своїх городян. Але чи задумується хтось, що саме за ці гроші можна було б відремонтувати якусь ділянку дороги, зробити ще одну тротуарну доріжку, найняти людей для відлову собак по вулицях чи зробити ще один притулок?

Тетяна Пилипченко

Прочитано 1101 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 376 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!