№ 38

19 вересня 2024 року

Разом – до перемоги

  • Середа, Черв. 21 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт
Бійці грузинського легіону Бійці грузинського легіону

Щомісяця, а то й двічі на місяць з Прилук у зону АТО відправляються волонтери – вони везуть українським бійцям допомогу від депутата Прилуцької міської ради, Голови правління ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат» Артема Рожка.
З початку бойових дій на Сході України Артем Миколайович забезпечує наших захисників найнеобхіднішими речами: «буржуйками», пальним, м’ясом та м’ясними виробами, товарами першої необхідності. За фінансування депутата зараз завершується виготовлення бойлера, який невдовзі теж відправиться в одну з військових частин на передову.
Світлодарська дуга, район Новотроїцького, Попасна, Авдіївка та Старогнатівка – це далеко не повний перелік гарячих точок, куди прилуцькі волонтери доставляють допомогу від Артема Рожка. У тих краях несуть службу наші земляки – прилучани, жителі Прилуцького району, а також сусідніх міст і селищ: Борзни, Гребінки, Пирятина.
«У зоні АТО зараз неспокійно, - ділиться враженнями від нещодавньої поїздки волонтер Руслан Ярошенко. – Не стихають обстріли. Переважно стріляють з автоматів і крупнокаліберних кулеметів, а ввечері працює й артилерія».


Однак, настрій у захисників бойовий, усі налаштовані стояти до перемоги. Хоча, звісно ж, сумують за своїми родинами, за рідними домівками, за смачними домашніми стравами. Тому локшина з м’ясом та вареники, приготовані прилуцькою волонтеркою Ольгою (котра ще недавно сама несла військову службу в зоні АТО), стали справжньою прикрасою святкового столу. Адже кожен приїзд волонтерів – це свято для бійців. І відбувається воно завдяки депутату Прилуцької міської ради Артему Рожку.
Щоразу із зони бойових дій волонтери повертаються з численними враженнями. І найбільші – не від обстрілів (до яких уже практично звикли), а від зустрічей з людьми, котрі знаходяться на передовій. Від таких зустрічей завжди тепло на душі, бо люди там щирі та справжні, дійсно побратими, незалежно від віку, мови та національності.
«У складі української окремої механізованої бригади воює грузинський легіон, - розповідає Руслан Ярошенко. – Всі вони – добровольці, приїхали з Грузії допомогти українцям. Грузини добре знають, що таке російська агресія, бо самі пережили війну. І хоча половина з них не володіє українською мовою, їхню підтримку наші воїни відчувають не на словах, а на ділі. Це справді братський народ».
Найбільший подарунок для грузинів – замариноване на шашлик м’ясо, яке волонтер привозить із Прилуцького м’ясокомбінату. Неможливо забути вдячні посмішки та незмінну фразу: «Який же грузин без шашлика!»
До речі, не так давно про грузинський легіон дізналася вся Україна: його боєць зустрів на війні свою долю – українську волонтерку. Про інтернаціональне весілля у цьогорічному травні розповів телеканал «1+1».
На знак подяки прилуцькому депутату бійці грузинського легіону передали до Прилук український стяг, на якому зобразили прапор Грузії та зробили надпис: «Georgia National Legion. Спасибо Артему Николаевичу Рожко».
Волонтерська діяльність Артема Рожка триває і не зменшує обертів. За неї Артем Миколайович удостоєний державних нагород: медалей «За гідність та патріотизм», «Сильному духом», «За жертовність і любов до України», яку отримав з рук Патріарха  Київського і всієї Руси-України Філарета; грамотами та подяками Прилуцької міської й Чернігівської обласної рад, а також військових формувань, котрі несуть службу в зоні АТО.

Людмила Смик

Прочитано 1862 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Благодійництво
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 487 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!