№ 38

19 вересня 2024 року

Добрі справи для особливих дітей

  • Середа, Жовт. 25 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Найбільша радість для мами – народження дитини. Але, на жаль, часто страшні діагнози затьмарюють ейфорію від появи на світ нового життя та стають серйозним випробуванням для малюків та їх мам. Через недостатнє фінансування державою потреб дітей із обмеженими фізичними можливостями більшість сімей не може забезпечити їм належне лікування та реабілітацію. У Прилуцькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті навчається 106 дітей із особливими потребами. Ці діти щирі та безпосередні, веселі та з вогниками надії в очах. Команда ГО «Українська громадська рада» більше двох років співпрацює з керівництвом школи та на постійній основі займається оздоровленням учнів. Діти проходять реабілітацію в Міжнародній клініці відновлювального лікування в місті Трускавець Львівської області. Так, за час співпраці УГР із школою, клініку тричі відвідала Надя Кравцова, двічі Рома Кущенко, а також Денис Шитель та Марина Ковальчук спільно зі своїми мамами та інші школярі. 19 жовтня Голова правління УГР Юлія Капран відвідала школу-інтернат, де на неї чекали батьки оздоровлених дітей. Учні з мамами висловлювали слова вдячності на адресу команди УГР, дарували сувеніри, виготовлені своїми руками. У свою чергу, активісти ГО «Українська громадська рада» закупили дітям із вадами зору 18 новеньких стильних окулярів, які попередньо особисто вибирали школярі. На початку дружби зі школою команду УГР особливо вразив Артем Бодько, хлопчик із великим серцем та надзвичайним музичним талантом. Артем має вади зору та проходить реабілітацію після онкохвороби, але це не заважає йому займатися музикою. На прохання мами Артема, активісти УГР закупили та передали родині трьохмісячний запас ліків для юного музиканта, щоб підтримувати організм після важкого лікування онкології. Артем із радістю подарував присутнім дві композиції на фортепіано.


Зі словами подяки звернувся до Юлії Капран і директор школи-інтернату Крамаренко Володимир Михайлович. «Після поїздки до клініки діти показують значно кращі результати в навчанні, прогрес видно неозброєним оком», – говорить директор. – ««Українська громадська рада» – це люди свого слова й конкретної справи, ніколи не дають пустих обіцянок. Шляхетні вчинки цих ентузіастів дають дітям віру в добро та допомагають жити повноцінним життям».
Команда УГР щиро співпереживає проблемам дітей із особливими потребами, тож співпраця зі школою продовжується й дітки знову готуються до поїздки на реабілітацію в провідну Міжнародну відновлювальну клініку в м. Трускавець. Хочеться, щоб малеча ніколи не хворіла, а лише насолоджувалася безтурботним дитинством та радувала батьків і близьких власними досягненнями!

Юлія Потіпака, керівник прес-центру УГР

Прочитано 1825 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Благодійництво
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 348 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!