№ 38

19 вересня 2024 року

Пам'ять, яка не згасне

  • Середа, Трав. 13 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт
Богдан Ольга Павлівна (Канівщина) Богдан Ольга Павлівна (Канівщина)

Цього року ми зустрічаємо вже 75-ту, ювілейну, річницю великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Здається, це було так давно, і разом із тим недавно. Неможливо виміряти ту ціну, яку заплатили за мир, за наше світле сьогодення наші діди та прадіди. Це мільйони втрачених життів, скалічених доль, ненароджених дітей, нереалізованих планів...
Ми в неоплатному боргу перед мільйонами тих українців, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками та кому судилося повернутися з неї живим. Перед трудівниками тилу, для яких вищий сенс тих голодних і холодних років сконцентрувався в гаслі «Усе для фронту, усе для перемоги!» Перед святою самопожертвою солдатських вдів, які несли до кінця разом із похоронками свій непідйомний хрест. Перед дітьми війни, у яких вона відібрала найкращу пору життя.
До болю в серці засмучує та гнітить той факт, що з кожним роком втрачаємо найцінніше – у засвіти йдуть від нас герої, свідки тогочасних подій, справжні вчителі історії та життя. Низький уклін усім, хто наближав світлий день визволення. Ми не забудемо жодного уроку Другої світової війни, жодного її героя. Ми будемо гідними їхніми нащадками!


Багато років поспіль за доброю традицією в передсвяткові дні представники ТОВ «Агрікор Холдинг», а цього року при підтримці Благодійного фонду «Агрейн», із привітаннями вирушили до ветеранів Другої світової війни та вдів, на чиї плечі випав не менш важкий тягар. Цьогоріч їхній маршрут проліг через села Сергіївка, Дубовий Гай, Канівщина, Рудівка та Сухополова, де підприємство веде свою господарську діяльність.
Колись відважні та безстрашні, міцні та дужі, нині ж це зовсім літні люди, за плечима яких дев’яносто і більше років, немічні та беззахисні. А нині ще й ізольовані від світу пандемією у своїх чотирьох стінах. Гостей, які прибули не лише зі словами привітань, а й реальною допомогою – пакунками з продуктовими наборами, у своїх помешканнях ветерани зустрічали радо та привітно. Розчулені увагою, вони дякували за неочікувані, але такі необхідні гостинці, і разом із тим поспішали наговоритися з гостями, поділитися своїми переживаннями, а головне – спогадами, що дедалі частіше тривожать їхні сни.
Аграрії кажуть: «Дбати про ветеранів – святий обов’язок. Дай, Боже, попереду ще багато переможних весен і таких теплих зустрічей!»

Прочитано 6088 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Благодійництво
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 364 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!