№ 38

19 вересня 2024 року

Перший і останній

  • Середа, Черв. 16 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Біла випрасувана форма, легке хвилювання та знання в голові. Для учнів Прилуцького клубу айкідо «Дайва» 2020-2021 навчальний рік не пройшов даремно. Наполегливі тренування привели до нових досягнень 42 айкідоків.
Кінець навчального року завжди приходить разом із іспитами. 6 червня в клубі айкідо «Дайва» пройшла атестація учнів, де айкідоки продемонстрували свої знання та навички, здобуті за останній рік. Для деяких це був перший крок до омріяного чорного поясу, а хтось став за крок до звання «юданся» (людини, яка отримала чорний пояс (1 Дан, має звання майстра, сенсея).
Свою першу атестацію згадує й керівник клубу «Дайва» Світлана Бургун: «Моя перша атестація була в Києві. Я дуже хвилювалася, але в кінці почула слова, що я молодець! Екзаменатор підкреслив, що заздрить моєму вчителю, оскільки він має таку розумну та здібну ученицю. Це так надихнуло мене!»
Атестація в стінах клубу для кількох учениць стала останньою. Доросле життя вносить корективи, розкидаючи людські долі по світу. Але айкідо, без перебільшень, відіграло свою роль у житті кожного. Історії, якими діляться як гуртківці, так і керівник клубу, тому підтвердження.
«23 роки тому доля мене звела з айкідо. Зовсім випадково від друзів я почула про нього, спробувала й закохалася в цей вид бойового мистецтва. Я пам’ятаю як проходило моє перше тренування: я уважно слухала свого вчителя і потім старанно намагалася виконати всі вправи та техніки», – згадує Світлана Бургун, керівник Прилуцького клубу айкідо «Дайва», 3 дан.
Анастасія Ворчак, учениця клубу «Дайва», поділилася і своєю історією: «Айкідо в моєму житті – це антидепресант і джерело внутрішньої гармонії, заряд позитиву. Яким би не був настрій, я завжди йду на тренування і знаю, що вийду після нього з посмішкою».


«Для мене даний вид бойового мистецтва асоціюється з дисципліною, витримкою. Саме тут я отримувала натхнення та заряд позитиву. Завдяки Світлані Леонідівні я здобула нових друзів і мільйон теплих спогадів», – підкреслила Руслана Міщенко, учениця клубу «Дайва».
«Айкідо відіграло значну роль у моєму житті. У далекому 2004 році я стала інструктором, щоб передати свої знання іншим. Я набрала свою першу групу дітей. Тренерська діяльність спочатку була способом додаткового заробітку.
З того часу минуло 17 років, і на сьогоднішній день, замість однієї групи – у мене шість. А кількість учнів із 10 чоловік зросла до 70. Пояс уже не синього, а чорного кольору. А рівень не інструктора, а майстра 3 дану.
Завдяки своїм старанням і праці моїх вихованців, клуб налічує 5 майстрів, 5 учнів, які отримали омріяні чорні пояси.
Попереду ще багато талановитих та здібних учнів, які готові вчитися, розвиватися й удосконалювати себе та свої техніки. Бо айкідо – це не лише єдиноборство, а й інструмент для корекції й трансформації людини та її внутрішнього світу».
Сьогодні в клубі займаються діти, які майже все життя присвятили айкідо.
Каріна Пономаренко займається бойовим мистецтвом уже 7 років. Прийшовши дев’ятирічною дівчинкою записуватися в секцію, її увагу захопила тренувальна зброя, можливо саме вона і прив’язала любов до айкідо: «Я займаюся айкідо все своє свідоме життя, тому я не уявляю себе без нього.
Моє перше тренування пройшло так, що мені для початку запропонували просто подивиться й ознайомитися. Тренування було з паличками і мені дуже сподобалася розминка з ними. Я вже знала, що наступне тренування я буду на татамі, але не знала скільки ще треба буде навчитися.
Пам’ятаю, як мені було важко з усім. Навіть не знаю як я тоді все не залишила. Я ходила все літо і з кожним тренуванням приходило розуміння, що все це не марно».
Айкідо пов’язало не одну стежку людських доль. Воно вчить внутрішній гармонії та дисципліні. По всьому світу тисячі айкідок і дане бойове мистецтво залишило слід у житті кожного.
Сподіваємося, що нове покоління учнів також зрозуміє важливість айкідо в їхньому житті, а поки – нові кольорові стрічки та пояси вже прикрашають форму айкідок і надихають на нові досягнення.

Для мене айкідо більше, ніж просто бойове мистецтво. Я знайшла нову сім’ю, людей, які завжди прий- дуть на допомогу, з радістю будуть співати вночі пісні біля вогнища, а також, які на семінарах у Києві до глибокої ночі будуть розповідати цікаві історії.
Мій шлях в айкідо почався у 2016 році. А сьогодні я вже володію 1 кю АААУ, який присвоїв мені звання семпая – старшого учня свого вчителя, тренера 1 категорії. Передавати знання – це те, чому я тільки вчуся, але обов’язково буду вдосконалювати це вміння, щоб прославляти свій клуб навіть за межами України.
Хочу висловити подяку Вам, Світлано Леонідівно, за знання, терпіння та вклад у духовний розвиток. З великою повагою та любов’ю, семпай Наталія.

Наталія Булавка

Прочитано 1550 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 514 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!