№ 38

19 вересня 2024 року

Залізо – ось моя пристрасть!

  • Середа, Лют. 06 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Хтось може подумати: «Який інтерес займатися тяжкими справами, тягати гирі, коли є легка атлетика чи інші види спорту. Звідки така пристрасть може з’явитися?»
Від футболу до самбо (вільна боротьба), а далі – гирьовий спорт. Такий шлях пошуку себе в спорті пройшов 24-річний прилучанин Олександр Кушнір. Кубки, медалі та грамоти прикрашають оселю молодого спортсмена. Призові місця в області тішать пам’ять. Озирнувшись можна сказати, що не даремно подолано такий шлях, не були марними ранні підйоми, підіймання гирь попри біль.
Спорт Сашка приваблював завжди. У шкільні роки, як і більшість хлопчаків, грав у футбол. А вже ставши студентом, спробував себе в гирьовому спорті та самбо – одному з найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, який на даний час широко культивується на міжнародній спортивній арені. Тоді ж були перші турніри та змагання, які щоразу доводили, що спорт – це не просто забавка.
Олександр і досі не може проміняти тяжкий спорт на сигарети та алкоголь. Навіть після Агротехнічного коледжу він продовжує підтримувати себе у формі. Ранкові пробіжки, штанги та гирі являються невід’ємною частиною дня. Здоровий спосіб життя для юнака завжди в тренді.


Його ніколи не лякали слова про наближення літа й про те, що потрібно приводити себе в порядок, адже міцний прес завжди є. У середньому звичайна людина вживає їжу тричі на день. Культуристи ж, до яких себе зараховує Олександр Кушнір, намагаються їсти по 5-7 разів на день (кожні 2-3 години). Для цього бажано мати при собі невеличкий контейнер із їжею, для мінімізації порушення режиму харчування. Ні для кого не секрет, що високі темпи відновлення та росту м’язів вимагають від спортсменів дотримання спеціальної дієти. Культуристу потрібно більше калорій, ніж звичайній людині тієї ж ваги, щоб забезпечити себе білком та енергією, які активно витрачаються на тренування, відновлення та власне ріст м’язів.
Що ж до Олександра, то на брак їжі він не скаржиться, адже харчується від пуза. Але в залежності від того, якого результату треба досягти, більше вживає білків або ж вуглеводів. Для нього нормально набирати вагу, а потім опрацьовувати її в м’язи. «Найприємніший біль – це біль м’язів», – зізнається Олександр.
Швидкість, сила й наполегливість завжди при ньому. Комусь Сашко дає приклад своїм розпорядком дня й тим, що не використовує свою фізичну силу на шкоду людям чи в напрямку насильства. Хтось же навпаки думає, що спорт обмежує людину, ставить у тісні рамки, тому краще жити без нього й на повну насолоджуватися всіма радощами життя. Але не варто забувати, що багатьох залежних людей свого часу врятував саме спорт. Олександр не втомлюється й у повсякденному житті закликати до спорту, який би він не був – легкий чи тяжкий, для жінок чи чоловіків.
«Кожному своє» – так написано на воротах Бухенвальда. Такий собі, класичний принцип справедливості. Тобто, кожен сам обирає свій вірний шлях на подальше життя. І Олександр свій вибір зробив. Цей хлопчина полюбляє тяжкий метал. Це не хвороба та не хобі, це стиль життя.

Діана Батрак

Прочитано 2422 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Городяни
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1319 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!