№ 38

19 вересня 2024 року

Як жити далі?

  • Четвер, Лют. 23 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Анонсовані в попередньому номері «Града» громадські слухання жителів Заудаївського мікрорайону відбулися в школі №13 минулої п’ятниці. Вечірньої пори в коридорі основного приміщення навчального закладу було на диво спокійно. Згадуючи минулу бурхливу сесію міськради з питанням щодо ймовірного переведення учнів молодших класів до корпусу старших школярів, можна було припустити схожий розвиток сценарію. Але цього разу все обійшлося без образ і скандалів – громада таким чином показала владі конструктив, із яким потрібно працювати над вирішенням суспільних проблем.
У деякі моменти слухань здавалося, що крапки над «і» в питанні 13-ї школи буде розставлено чітко та безапеляційно. Однак на виході все ж вилився сумнів, яке ж майбутнє світить не лише навчальному закладу, а й усьому мікрорайону.


Якби депутати в залі засідань більшістю голосів підтримали організацію громадських слухань, порядок денний пропонувала б власне міська рада. Цікаво, яке питання розглядалося б у такому випадку? Робити ремонт у школі чи не робити? Схоже, що саме так, адже мер Ольга Попенко у своєму виступі ні про що інше й не говорила.
– Будуть замінені всі вікна на енергозберігаючі, всі вхідні двері. Відбуватиметься ремонт даху, утеплення стін приміщення. NEFCO розпочне роботу в серпні-вересні цього року, а коли у 2018 чи 2019 році ми тут зберемося, батьки подивляться й вирішать, як далі жити, – резюмувала міський голова, останніми словами даючи зрозуміти, що до переселення маленьких школярів іще планується повернутися.
Реакція громади на промову мера була напрочуд позитивною – дружні оплески залунали з усіх куточків коридору. Єдине запитання від аудиторії озвучив чоловік, який не назвався, із дещицею іронії поцікавившись про час закінчення ремонтних робіт.
Оскільки ж рада «віддала право подачі» іншій стороні, то на громадські слухання було винесено питання щодо недопущення переведення учнів молодших класів у основне приміщення ЗОШ І-ІІІ ступенів №13. Представник робочої групи Галина Паустовська розповіла про проведене в мікрорайоні опитування, за підсумками якого 245 жителів – 100% респондентів – виступили проти злиття учнівських ланок. Відтак громадські слухання мали на меті протокольно затвердити позицію громади.
Галина Володимирівна також виступила від імені батьків, торкнувшись першопочатку резонансної історії зі школою №13.
– Тим, що Ви почали розмову про те, що закриєте початкову школу, Ви налякали дуже багатьох батьків. Тепер половина з усіх, хто мав би сюди віддати дитину на навчання цієї осені, вже не хоче, бо думають, ніби школа буде закриватися, – звернулася до міського голови представниця батьківської громади, якій аплодували не менше, ніж Ользі Попенко.
Отримали можливість показати свою точку зору й депутати міської ради від Заудаївського мікрорайону. Дмитро Пахомов, Олександр Глущенко і Владислав Кіча були єдині у вдячності до всіх присутніх і в намірах спрямувати на потреби школи кошти на виконання депутатських повноважень – по 50 тисяч гривень, за кожною копійкою з яких вони планують пильно спостерігати задля уникнення нераціональних витрат і запобігання недобросовісним проявам підрядників.
Голосування за єдине питання порядку денного підтвердило непохитність громади Заудаївського мікрорайону – всі дружно підняли картки на захист маленьких учнів. Втім, громадські слухання не лише повністю виправдали свою місію, а й звернули увагу на необхідність привести в порядок приміщення, де вони відбувалися. Обіцяні ремонти – це добре, скільки б часу вони не забрали. Будівля зі 150-річною історією чекає на них десятиліттями, і ось нарешті зажеврів отой умовний маячок світла попереду. Увага влади має дати поштовх до вирішення нагальних проблем школи, та чи виявиться вона настільки виправданою, як того чекають?

Олександр Бойко

Прочитано 3910 разів
Оцінити матеріал
(2 голосів)
Опубліковано в Колонка редактора
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 335 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!